על שמן הזית

מקבלים שמן זית בעל צבע זהוב וטעם עדין יותר. תהליך ההבשלה של הזיתים בכרם אורך כחדשיים, החל מחג הסוכות ועד חג החנוכה (מאוקטובר ועד דצמבר) במהלכם פרי הזית עובר מצבע ירוק לגוונים של צהוב וסגול עד שמגיע לצבע השחור. אנו משתדלים למסוק באמצע התקופה, כאשר כמחצית מהפרי שעל העצים כבר הגיע לגווני סגול ושחור. עיתוי זה מבטיח שמן זית בעל טעם משובח, לא חריף ומריר מדי ולא מימי (חסר טעם).
כבישה קרה
אצירת שמן הזית בטמפרטורה הנמוכה מ- 35 מעלות מוגדרת "כבישה קרה", ויתרונה הן בשמירה על תכונותיו התזונתיות של שמן הזית והן בשמירה על הטעמים והריחות – ה"ארומה" האופיניים לו.
זמן ממועד המסיק והאצירה
הזמן שחלף מאז אצירת שמן הזית הוא המרכיב הנוסף בטעמו של השמן. ישנם האוהבים את שמן "ראשון המסיק" - שמן שחלפו חדשים ספורים בלבד מיום האצירה ועד השימוש בו ולא עבר תהליך "הצללה". שמן זה איננו צלול, כי החלקים המוצקים של פרי הזית שנותרו לאחר הסינון הסופי בתהליך האצירה עדיין לא שקעו. זהו שמן בעל טעמים חזקים ביותר, חריף ומריר, עד כדי כך שרבים לא יכולים לעמוד בכך. רוב הציבור מעדיף שמן זית שעבר "הצללה" וטעמו עדין יותר. ה"הצללה" מתרחשת בתהליך טבעי לחלוטין: השמן מאוחסן במכלי נירוסטה גבוהים, במשך מספר חדשים, בטמפרטורה מבוקרת של 18 מעלות, עד אשר החלקים המוצקים שבשמן שוקעים בקרקעית המיכל.
לדף הקודם   |  לדף הבא
Site Design By : ColorEye.net  |  Developed By : Balianti

דף הבית  |  מוצרים ומחירים  |  צור קשר  |  תעודות ואישורים  |  על שמן זית  |  תמונות  |  חדשות והודעות  |  קישורים  |  שיטות עיבוד והשקיה

כרמי משק רוזנברג, מושב בית-שערים, מיקוד 30046 | טלפון : 04-9831110
rose@olive-oil-farm.co.il
www.olive-oil-farm.co.il