על שמן הזית

ברז המותקן בצד המיכל, מוגבה מעל הקרקעית, מוציא שמן זית צלול, שטעמו מעודן יותר. שמן מזן הברנע, הנוטה מיסודו לחריפות גבוהה מאוד, טעמו מתעדן והולך ככל שזמן השיקוע מתארך. יש האוהבים שמן מזן זה רק לאחר שעבר שיקוע של כשנה!
איכות שמן הזית
טעם וריח שמן הזית הם רק חלק מהמדדים לקביעת איכותו של שמן הזית. ישנם מאפיינים הנמדדים באופן כמותי במעבדות שהוסמכו לכך. המדד המקובל ביותר הוא חומציות השמן, והוא גם משמש לסווג השמן בתקינה הישראלית והבינלאומית: שמן זית מוגדר "כתית מעולה" (Extra Virgin) אם רמת החומציות שלו נמוכה מ- 0.8%.
שמן זית "כתית משובח" (Fine Virgin) שחומציותו נמוכה מ- 2%. שמן שחומציותו עולה על 2% איננו מומלץ למאכל. התקינה מגדירה "שמן זית זך" או "שמן זית מזוכך" – זהו שמן זית כתית שעבר תהליכי זיכוך. בדרך כלל מזככים שמן זית כתית באיכות נמוכה. תהליכי הזיכוך מורידים את החומציות ומסירים פגמים במראה בטעם ובריח. שימו לב לכך שהמונח "שמן זית" (ללא תוספת המילה "כתית") מגדיר תערובת של שמן זית מזוכך ושמן זית כתית! "שמן זית מזוכך" ו- "שמן זית" יכולים להיות בעלי רמת חומציות נמוכה מאוד בגלל הזיכוך, אך כמובן שאינם משתווים באיכותם ובטעמם לשמן זית כתית משובח או מעולה. שמירה על מספר כללים בסיסיים בטיפול בזיתים, במסיק ובאצירה מניבה שמן זית כתית מעולה ברמת חומציות אופיינית של 0.2%-0.4%. בתנאי איחסון נאותים רמת החומציות איננה עולה ביותר מ- 0.1% לשנה.
לדף הקודם   |  לדף הבא
Site Design By : ColorEye.net  |  Developed By : Balianti

דף הבית  |  מוצרים ומחירים  |  צור קשר  |  תעודות ואישורים  |  שמן זית ישראלי  |  תמונות  |  הודעות  |  קישורים  |  שיטות עיבוד והשקיה

כרמי משק רוזנברג, מושב בית-שערים, מיקוד 30046 | טלפון : 04-9831110
rose@olive-oil-farm.co.il
www.olive-oil-farm.co.il